Nivalan kaupungin koronatiedote 11.1.2022

13.01.2022

Nivalan kaupunki tiedottaa

 

Nivalan kaupunki suosittelee koronapassin käyttöönottoa kaupungin liikuntatiloissa

 

ti 11.1.2022 klo 14:00

 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 5 (viisi) henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 9.1.2022-31.1.2022. Aluehallintovirasto on purkanut aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät täyty. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston uusin päätös PSAVI/128/2022 löytyy täältä.

 

Koronapassi

Nivalan kaupungin johtoryhmä muistuttaa, että harrastamaan tullaan vain terveenä. Terveysturvallisuuden toteutumisen takaamiseksi johtoryhmä suosittelee kaupungin tiloissa liikuntapalveluja järjestäviä toimijoita edellyttämään yli 16-vuotiailta henkilöiltä EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä tiloissaan/toiminnoissaan. Valtioneuvoston asetuksen mukaan koronapassia ei voi käyttää alueellisten rajoitusten vaihtoehtona 30.12.2021-20.1.2022 välisenä aikana. Toiminnanharjoittaja voi kuitenkin halutessaan edellyttää koronapassia, vaikka sillä ei vapautuisikaan rajoituksista. Nivalan Liikuntakeskus Oy, yksityiset toimijat sekä urheiluseurat päättävät itsenäisesti koronapassin käyttöönotosta ja tiedottavat siitä omissa tiedotuskanavissaan.

 

Nuorisotila Kulmaus on auki 12.1.2022 alkaen ilman kävijämäärärajoituksia. Kulmaus tiedottaa tarkemmin toiminnastaan omissa sosiaalisen median kanavissaan.

 

Kirjasto on auki normaalien aukioloaikojen puitteissa.

 

Perusopetuksen ja toisen asteen opetuksen järjestämiseen liittyviä ohjeita ei ole vielä saatu viranomaisilta, joten niistä tiedotetaan myöhemmin.

 

Nivalassa 11.1.2022

 

Nivalan kaupungin johtoryhmä

 

Jakelu: Nivalan kaupungin kotisivut ja sosiaalisen median kanavat (facebook, twitter, instagram), Nivalan kaupungin henkilöstö, luottamushenkilöt ja tytäryhtiöt, PPKY Kallio, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto, Nivala-lehti, Kalajokilaakso, Keskipohjanmaa, Kaleva, Pyhäjokiseutu, Yle Oulu, Yle Keskipohjanmaa, Radio Pooki

koronavirus

Avainsanat