Digituki

Digituki

Pääkirjastossa ja kirjastoautossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi yhdistykset, pankit, KELA ja verotoimisto.

Jokilatvan opistossa voit opiskella tietotekniikka monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille.

Kirjastossa asiakkaan käytössä ja lainattavissa on erilaista aineistoa: lehtiä, kirjoja, elokuvia, pelejä, verkkopalveluja, digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa on tiloja ja välineitä opiskeluun, hiljaiseen työskentelyyn, kokousten pitoon, verkkoasiointiin ja oleskeluun. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon.

Nivalan kaupunginkirjasto kuuluu Joki-kirjastoihin. Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt.

Kenelle ja millä ehdoin: 

Kirjastossa neuvotaan verkkopalvelujen, e-aineistojen ja digitaalisten asiakaspalvelukanavien ja asiakkaille tarkoitettujen laitteiden sekä ohjelmien käyttöä. Asiakas opastetaan oikean palvelun äärelle osana tietopalvelua ja häntä autetaan ymmärtämään digitaalisten palvelujen tietosuojaa ja niihin liittyviä toimintatapoja ja sääntöjä. Kirjastossa neuvotaan vahvaa tunnistautumista vaativia palveluja yleispiirteisesti.

Kirjastossa on käytössä langaton verkko, tietokoneita, tulostimia, skannereita ja yleisimmät tietokoneohjelmat.

Ohjaus ja tuki kirjastossa ovat maksutonta. Kirjaston digiopastus on maksutonta. Tulosteet ja kopiot ovat maksullisia.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Kirjastoissa järjestetään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa koulutuksia ja opastuksia digitaalisten palvelujen käytöstä. Kirjastosta saa myös tietoa muista omalla alueella digitukea antavista tahoista ja digitaalisen asioinnin neuvojista.
Jokilatvan kansalaisopiston kursseille on ilmoittautuminen etukäteen. Katso kurssitiedot ja maksut opiston verkkosivuilta.

Kirjastossa voi vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Joki-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu.

03.12.2021
Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat Nivalassa pe 3.12.2021 klo 14:30
02.12.2021
Koronatilanne vaikeutuu – rajoituksia kiristetään  
29.11.2021
Jokilaaksojen jätelautakunta on kokouksessaan 25.11.2021 § 3 hyväksynyt toimialueellaan noudatettavan jätemaksutaksan sekä määrännyt sen
29.11.2021
Syksyn kouluterveyskyselyn tulokset ovat valmistuneet ja niistä on koottu yhteenvetoa.   Aineisto
23.11.2021
Nivalan kaupungintalo on suljettuna ajalla 23.12.2021-9.1.2022 
22.11.2021
Kokoontumisia rajoitetaan Nivalassa AVI:n ohjeistuksen mukaisesti ma 22.11.2021 klo 8:30
18.11.2021
Voit lukea lehden täältä: https://pub.kosila.fi/n
26.10.2021
Ruojantien liikenne katkaistaan välillä Kalliontie - Vesitien risteys Kalliontien rakennustöiden takia 28.10 - 31.12.2021 väliseksi ajaks
20.08.2021
Nivalan kaupunki tiedottaa Niva-Kaijan koulu etäopetukseen