Liikuntaneuvojan heinäkuun vinkit

Liikuntaneuvojan heinäkuun vinkit

Koko perhe pyöräilemään!

Pyöräily on mahtavaa kesätekemistä koko perheellä! Nivalasta löytyykin hyvin erilaisia pyöräilykampanjoita. On kylien välinen pyöräilykampanja, jossa jätetään puumerkit toisten kylien laatikoihin. Toinen kampanja on Nivalan ja Ylivieskan välinen kilpailu. Kolmantena Kilometrikisa, jossa kerrytetään Nivalalaisille kilometrejä ja eniten kilometrejä kerännyt kunta voittaa kesän lopulla. Nivalalaisten yhteinen joukkue on Team Nivala.

Pienet leikkimieliset kisailut voivat myös innostaa lapsia pyöränselkään ja oman nimen merkkaaminen pyöräretken varrella olevaan laatikkoon voi olla todella tärkeä juttu.

Lapset jaksavat pyöräillä pitkiäkin matkoja, kun varaa matkaan aikaa, juotavaa ja tarvittaessa eväät. Lisäksi kun panostaa toimivaan pyöräilyvälineistöön, niin tämä tekee asiasta myös lapselle kokemuksesta mukavamman ja innostavamman!

Kun lapsi oppii jo pienestä pitäen taittamaan matkoja pyöräillen vanhempien kanssa, helpottuu koulumatkojen kulkeminen sen ollessa ajankohtaista, kun liikennekäyttäytyminen on käynyt tutuksi ja usko omiin pyöräilytaitoihin vahvistunut. Koulumatkapyöräily onkin parasta hyötyliikuntaa, johon vanhempien tulisi lapsia kannustaa. 

Oletko kokeillut Liikuntakeskus Uikon sivuilta löytyvää MOBO- suunnistusta, jonka pystyy tekemään koko perheellä pyöräillen? Tarvitset tätä varten vain älypuhelimen ja siihen ladatun MOBO- sovelluksen. MOBO- suunnistuksen ohjeet löydät Nivalan Liikuntakeskuksen nettisivuilta kohdasta “Nivalan liikuntapaikat” ja sieltä aukeavasta “Muut”- kohdasta MOBO- älypuhelinsuunnistus. Rasteja sovelluksessa on 14. Voit suorittaa niitä erissä.

Heinäkuun alkuun valmistui myös uusi pump track- rata liikuntakeskuksen ympäristöön, jota kannattaa lähteä kokeilemaan! Pienimmille potkupyörät matkaan ja radalle!

 

Vinkkejä pyöräilyyn lasten kanssa: 

Lasten kanssa pyöräillessä matkan taittaminen helpottuu, kun samalla ollaan esim. autoarvailua, eli arvaillaan minkä merkkinen tai värinen auto tulee seuraavana vastaan. Toinen hyvä tapa saada matka taittumaan on leikkiä Laiva on lastattu- leikkiä esim. eläimillä tai liikuntalajeilla.

 

Heinäkuun menovinkit: 

Pihapelit tutuksi- kerhot myös kyläkouluilla, Katvalassa perinneleikkitapahtumat Nivala- viikolla. Lisäksi 10.7. Pump track- radan avajaiset, Yhdessä liikkumaan- avoin perheliikuntavuoro 18.7. ja 29.7. Sirkuskoulu Crazylandissa! 

pyöräilijä

Avainsanat