Digituki

Pääkirjastossa ja kirjastoautossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi yhdistykset, pankit, KELA ja verotoimisto.

Jokilatvan opistossa voit opiskella tietotekniikka monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille.


Kirjastossa asiakkaan käytössä ja lainattavissa on erilaista aineistoa: lehtiä, kirjoja, elokuvia, pelejä, verkkopalveluja, digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa on tiloja ja välineitä opiskeluun, hiljaiseen työskentelyyn, kokousten pitoon, verkkoasiointiin ja oleskeluun. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon.

Nivalan kaupunginkirjasto kuuluu Joki-kirjastoihin. Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt.

Digitointi

Kirjastossa voit tallentaa sähköiseen muotoon:

  • vhs-kasetteja
  • valokuvia, valokuvien negatiiveja ja dioja
  • mikrofilmejä
  • 8 mm kaitafilmejä, kelan maksimikoko 5 tuumaa
  • c-kasetteja ja lp-levyjä.

Laitteiden käyttö on maksutonta. Laitteita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina itsepalveluna. Digitointilaitteet sijaitsevat käsikirjastossa. Huomioi, että vhs-kasettien, kaitafilmin, c-kasettien ja lp-levyjen digitointi kestää yhtä kauan kuin itse nauhoitus, joten varaa riittävästi aikaa tallennuksen tekemiseen.

Toimi näin

Laitteiden käyttö on maksutonta. Laitteita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina itsepalveluna. Tallennusta varten asiakas tarvitsee tallennustavasta riippuen joko tyhjän cd-levyn, muistitikun tai ulkoisen kovalevyn.

Palvelupaikat

Puhelinasiointi

Verkkoasiointi

Linkit

Tulostettavat lomakkeet