Muuttajalle

Etsimme uusia nivalalaisia- onko tässä tilaisuus juuri sinun perheellesi?

Oletko haaveillut kodista maalaismaisemassa, lähellä kouluja, palveluita, luontoa ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia? Onko turvallinen kasvuympäristö ja edullisempi eläminen perheellesi tärkeää? Siinteleekö mielessä paluu juurille, lähemmäs synnyinseutua ja sukulaisia? Vai olisiko mukavampaa jäädä työpäivän päätteeksi kotikaupunkiin työmatka-autoilun sijaan?

Nivalassa panostetaan siihen, että kaupunkilaisten arki on sujuvaa ja mukavaa. Tarjoamme edullisia ja tilavia tontteja muutenkin kohtuullisten asuinkustannusten lisäksi. Pidämme kylät asukkaineen elinvoimaisina satsaamalla kouluihin, elinkeinoihin ja vapaa-ajanpalveluihin – annamme hyvät elämän eväät vauvasta vaariin.

Tervetuloa Nivalaan!

 

Tontit ja asuminen Nivalassa

Meiltä löytyy monipuoliset palvelut, mutta myös maaseudun rauhaa. Nivalasta löytyy moniin eri asumisen sekä teollisuuden tarpeisiin tontteja sekä valmiita asuntoja ja toimitiloja.

Kaupungin tarjoamat tontit sekä osa yksityisten tarjoamista tonteista löytyy täältä.

Nivalan kaupunki tarjoaa uusille asukkailleen Muuttajan paketin, joka lähetetään postitse noin kuukauden kuluttua muutosta.

 

Varhaiskasvatus ja koulutus

Varhaiskasvatus on Nivalassa maksutonta. Nivalassa toimii viisi kunnallista ja kaksi yksityistä päiväkotia, lisäksi meiltä löytyy vuoropäiväkoti. Kaupungissa toimii myös useita perhepäivähoitajia.

Kaupungissa on 12 peruskoulua, joista sivukylillä on 10 koulua. Keskustassa sijaitseva Niva-Kaijan koulu vastaa yläluokkien 7–9 opetuksesta. Nivalan lukio kuuluu Pohjois-Pohjanmaan etälukioverkkoon ja lukiosta löytyy myös harrasteakatemia, joka mahdollistaa joustavan tavoitteellisen harrastamisen opintojen ohella. Toisen asteen koulutusta tarjoaa myös Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU.

 

Vapaa-aika

Nivalasta löytyy erittäin monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet. Musiikkia voi opiskella Jokilaaksojen musiikkiopistossa ja monipuolisen harrastamisen mahdollistaa myös Jokilatvan opiston ja Liikuntakeskus Uikon palvelut. Nivalan ajankohtaisista tapahtumista ja aktiviteeteista löydät tietoa Visit Nivala -sivuilta.

Nivalassa on myös aktiivista järjestö- ja yhdistystoimintaa. Lue lisää täältä:

Mitä tehdä - Minne mennä? Vapaa-aika ja harrastukset Nivalassa

 

Työ ja yrittäminen Nivalassa

Nivalassa on tarjolla niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla työpaikkoja. Avoimia työpaikkoja on erityisesti tuotannossa, mutta myös palvelutyössä. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa on jatkuvaa työvoimatarvetta. Nivalan seudun avoimet työpaikat on koottu te-palveluiden www-sivuille. Kunta-alan avoimet työpaikat löytyvät KuntarekrystäNivalan työpajasäätiö valmentaa, neuvoo ja ohjaa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia. 

Lähes puolet Nivalan väestöstä saa elantonsa palveluista, noin 20 prosenttia alkutuotannosta ja runsaat 30 prosenttia teollisuudesta.

Nivalasta löytyy Suomen suurin teollisuuskylä, josta löytyy toimitiloja vuokrattavaksi erilaisiin teollisuusalan yritysten tarpeisiin. Jos sopivia ei löydy, rakennutamme sellaisen.

 

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti -instituutti tukee tutkimus- ja kehitystoiminnan kautta yrityksiä.

Yritysneuvontaa tarjoaa NIHAKELME-laboratoriopalveluihin lukeutuvat 3D-mittaus, 5-akselinen suurnopeustyöstö, lasertyöstö sekä projektin hallinta ja johtaminen. Hankkeiden kautta tarjolla on muun muassa tuotantostudioverkoston palvelut ja verkostoitumispalvelut, teknologia-, vienti-, ja kansainvälistymispalvelut ja metallien 3D-valmistuslaboratorion käynnistäminen (Me3Lab).

Nivalassa on n. 400 maatilaa, joiden tuotannosta syntyy ruokaa 130 000 ihmiselle. Maaseutupalvelut auttaa maatalousyrittäjiä maataloustukien hakemisessa ja on mukana maksatuksen järjestämisessä sekä maaseudun kehittämisessä yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tehtäviin kuuluvat myös neuvonta sukupolvenvaihdosasioissa sekä investointitukien ja avustusten hakemisessa.

 

Nivalan vuokra-asunnot:

Nivalan Vuokrakodit

Vuokraovi.com

Tori.fi

Kiinteistönvälittäjät Nivalassa:

Asunto Björndahl

Huoneistokeskus

Jokilaaksojen Kodinvälitys LKV

Kiinteistökeidas

OP-Koti

 

Koti etsii asujaa Nivalan kylien omilla kanavilla

Asumaan Aittoperälle Facebookissa

Järvikylän tontit Facebookissa

Sarjankylä - Erkkilän tontit

 

Muuttajan pikalinkkejä:

Kaukolämpö

Sähkö

Vesi

Jätehuolto

Valokuitu

Muuttajan muistilista

Muuttoilmoitus