Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen löytyy Maahanmuuttoviraston sivuilta

Kaupunki tiedottaa
18.03.2022

Nivalan kaupunki tiedottaa

 

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen löytyy Maahanmuuttoviraston sivuilta

 

pe 18.3.2022

 

Euroopan tilanne huolestuttaa monia henkilöitä. Suomessa tilanne on kuitenkin rauhallinen ja voimme olla rauhallisin mielin. Nivalan kaupunki, kuten myös muut kunnat, toimivat aktiivisessa yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Mikäli viranomaisilla on tietoa mahdollisesta uhkaavasta häiriötilanteesta, Nivalan kaupunki tiedottaa siitä yhteistyössä viranomaisten kanssa ennakoivasti ja nopeasti kuntalaisia sekä alueen asukkaita eri tiedotuskanavia käyttäen.

 

Kunnilla on normaaliolojen häiriötilanteita ja poikkeusoloja varten laadittuna suunnitelmat tiedottamisen sekä palvelujen järjestämisen suhteen. Kunnat myös päivittävät ja testaavat suunnitelmien toimivuutta säännöllisesti yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Näin turvataan tiedottamisen ja palvelujen järjestämisen toimivuus, mikäli häiriötilanteita ilmenisi. Nivalan kaupunki huolehtii kuntalaisten turvallisuudesta ja palvelujen toimivuudesta myös häiriötilanteissa yhdessä eri viranomaisten kanssa.

 

Väestönsuojien osalta pelastuslain 71 § määrittää, että rakennuksen omistajan on uudisrakentamisen yhteydessä tehtävä rakennukseen tai sen läheisyyteen väestönsuoja, kun kerrosala ylittää 1200 neliömetriä, eli paikkakunnallamme on tämän kokoluokan rakennuksia ja täten myös väestönsuojia. Sama lainsäädäntö määrittää myös teollisuus- ja tuotantorakennuksia väestönsuojien osalta.

 

Kotivarautumisen osalta kannattaa pitää nyrkkisääntönä, että kotivaraa pitää aina olla. Kotivara sisältää ruokaa ja juomaa poikkeuspäivän varalle ja sitä tarvitaan esimerkiksi silloin, jos kauppaan ei pääse sairastumisen vuoksi.  Kotivara on syytä olla myös myrskytuhojen, mahdollisten sähkökatkojen tai muiden häiriötilanteiden johdosta. Kotivarasta löytyy lisätietoja muun muassa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEK:in sekä Marttojen sivuilta.

 

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen löytyy Maahanmuuttoviraston sivuilta. Maahanmuuttoviraston sivuilta löytyy lisäksi toimintaohjeet Ukrainasta Suomeen saapuville. Toivomme, että tulijat ohjataan rekisteröitymään poliisille tai vastaanottokeskukseen.

 

Tämänhetkisen maailmanlaajuisen uutisvirran ohella on hyvä keskittyä tavallisiin arjen rutiineihin, pitää huolta läheisistään sekä muistaa suvaitsevaisuus kaikkia kohtaan. Erityisesti lasten ja nuorten turvallisuuden tunteen ylläpitämiseen on kiinnitettävä huomiota.

 

Nivalan kaupungin johtoryhmä seuraa tiiviisti tilannetta ja tiedottaa tarvittaessa.

 

Lisätietoja antavat ja yhdyshenkilönä toimivat:

Kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, 040 344 7200

Sivistysjohtaja Riitta Viitakangas, 040 344 7311

Hyvinvointijohtaja Timo Alatalo, 040 344 7323

 

 

Nivalassa 18.3.2022

 

Nivalan kaupungin johtoryhmä

Kaupunki tiedottaa

Avainsanat